Skip to main content

Als User Experience designer is het belangrijk om bij te blijven met de laatste ontwikkelingen. Hierom is het verstandig om af en toe de tijd te nemen om bepaalde UX-blogs te lezen. Zo blijf je bij en weet je precies waar je op moet letten bij jouw volgende job. Nu luidt enkel de vraag; Welke User Experience blogs raden wij aan?

 

UX Booth

Allereerst raden wij UX Booth aan, een User Experience blog wat zich niet alleen focust op Analytics, maar ook op bedrijfs en content-strategie, interactie en visueel design, toegankelijkheid en veel meer. Wil je iets weten over UX-design, of een rand-onderwerp? Dan is UX Booth de place to be.

UX Movement

Wanneer je een artikel leest van de UX Movement weet je vrijwel zeker dat het goed zit. De artikelen zijn vrijwel altijd ondersteunt door research, logica en ervaring. De site is ideaal als je iets wilt weten over navigatie, formulieren, knoppen, content, mobile design, wireframes, noem het maar op.

UX Magazine

Een fantastische plek om informatie op te doen wanneer je op zoek bent naar UX tips & tricks, reviews of andere leuke en vooral handige weetjes. UX Magazine geeft je zelfs de kans om ‘UX Jobs’ te zoeken. Fantastisch

CareerFoundry

Even een compleet ander soort website, CareerFoundry. Deze website geeft je de kans om een baan te vinden binnen het User Experience veld. Iedereen is welkom, het maakt niet uit hoe veel ervaring je hebt. Daarnaast is de website een goede plek om over UX te leren. Ideaal wanneer je een beginnende UX-designer bent.

Awwwards

Een van mijn favoriete bezigheden is het rondbrowsen op Awwwards. De website laat andere werken zien om je zo te inspireren. Ideaal wanneer je er even niet uit komt of nieuwsgierig bent naar de nieuwste trends. De websites krijgen ook cijfers toegewezen door “juryleden”, een leuke extra toevoeging.

User Experience is tof, maar wel pittig

User Experience is super interessant, continue de puzzel aangaan wat er beter kan of wat beter bij de opdracht past. Maar, het is geen makkelijke opdracht. Hierom is het vaak verstandig om een webbureau in te schakelen. Zij weten jouw eisen c.q. wensen perfect om te toveren tot een website. Zo krijg jij precies wat je nodig hebt. Vennix Online helpt jou hier graag bij. Samen zetten we wat moois neer. Nieuwsgierig? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Author Wesley

Wesley is een creatieve specialist op het gebied van SEO en Grafisch Design. Zijn enthousiasme zorgt voor jouw online succes.

More posts by Wesley