Skip to main content

Wat is Google Analytics?

Google Analytics is een gratis tool van Google. De tool wordt gebruikt om vrijwel alle activiteiten rondom een website te volgen en inzichtelijk te maken. Het draait hier om het verkeer op, naar en van jouw website. Ofwel hoe komt men op mijn website, wat doen zij daar en waar gaan zij vervolgens heen. Vervolgens wordt deze informatie overzichtelijk vastgelegd. Deze informatie is erg belangrijk wanneer je een website wilt optimaliseren. Moet je je website meer promoten? Of hebben je bezoekers meer sturing nodig? Google Analytics geeft je het inzicht wat jij nodig hebt.

Online succes steunt op data

Wanneer men het heeft over SEO heeft men het vaak over conversies, SEO-optimalisaties, copywriting en ga zo maar door. Maar elke actie binnen SEO komt natuurlijk ergens vandaan. Data. Data is dé manier om te bepalen wat een website nodig heeft. Deze data kan van een aantal plekken komen. Het kan gaan om SEranking, Google Search Console en vele andere tools. Zo dus ook Google Analytics. Welke tool je gebruikt is afhankelijk van wat je nodig hebt, waar jij je op richt en welke tools jij fijn vindt werken. De keuze is reuze, maar het is wel heel belangrijk dat je goed onderzoek doet naar de mogelijkheden.

Het doel van Google Analytics

Zoals eerder bespreken is informatie super belangrijk in de SEO-wereld. Maar waarom is Google Analaytics specifiek dan zo belengrijk? Het in kaart brengen van de huidige situatie én de kansen zorgen ervoor dat jij een gericht plan kan maken. Zo krijg jij de perfecte kans om jouw website zo in te richten dat je inspeelt op de mogelijkheden. De informatie uit Google Analytics is hier cruciaal. Maar welke informatie biedt Google Analytics dan bijvoorbeeld?

  • Welke doelgroep komt er veelal op mijn website?
  • Vanuit welke verkeersbron komen de bezoekers?
  • Welk pad wordt er op de website doorlopen?
  • Waar verlaten de bezoekers de website?

Analytics biedt nog veel meer inzichten, maar hiervoor is het wel belangrijk dat je alles goed instelt. Zo heb jij de touwtjes in handen. Nadat je de data inzichtelijk hebt kun je deze analyseren en vervolgens speel je hier op in. Dit is geen makkelijke taak, maar wel een heel belangrijke. Zorg er dus voor dat je hier of de tijd voor neemt, of iemand voor inschakelt. Vennix Online helpt jou graag op online gebied. Neem eens contact met ons op dan bespreken we de mogelijkheden, compleet vrijblijvend.

 

Author Wesley

Wesley is een creatieve specialist op het gebied van SEO en Grafisch Design. Zijn enthousiasme zorgt voor jouw online succes.

More posts by Wesley