Skip to main content

De vraag wordt ons maar al te vaak gesteld: “Wat is SEO?”. Vandaag ga ik jullie uitleggen wat SEO is, waar het voor staat en waarom het zo extreem belangrijk is.

Wat is SEO?

SEO staat voor Search Engine Optimalisation, ofwel zoekmachine optimalisatie. Zoals de naam eigenlijk al verklapt, focust zoekmachineoptimalisatie zich op het optimaliseren van jouw website voor de zoekmachines, voornamelijk Google. Door zoekmachine-optimalisatie toe te passen genereren website meer bezoekers en is de kans groter dat je een nieuwe klant aantrekt. En dat is meestal het uiteindelijke doel: Meer klanten.

Waarom is SEO zo belangrijk?

SEO is dé manier om jouw website hoger in Google te krijgen. Gebruik je geen SEO? Grote kans dat jouw website niet of nauwelijks gevonden wordt. Wil je SEO voor jouw website? Neem contact met ons op. We helpen je graag!

Google rankt jouw website, maar hoe doet deze dat?

Google baseert zijn zoekresultaat op een “ranking-systeem”, dit betekent; hoe hoger jouw website scoort, hoe sneller deze gevonden wordt door Google-gebruikers. Maar waar baseert Google deze scores op?

In principe is er een hele lijst waar Google rekening mee houdt tijdens het ranken van een website. Deze lijst bestaat uit ruim 200 factoren. Hier gaan we het vandaag natuurlijk niet over hebben, maar wil je ze toch lezen? Dan heeft Backlinko een mooie lijst voor je. Ik geef je nu vast 3 tips om jouw pagina een boost te geven.

1) Effectief teksten schrijven

Een belangrijk onderdeel van zoekmachine optimalisatie is het schrijven van teksten. Dit zijn niet zomaar teksten, het gaat hier om specifieke copywriting. Focus je op je doelgroep en zorg dat de belangrijke zoektermen veel terugkomen. Het schrijven van de juiste teksten vergt kennis van het onderwerp én de doelgroep.

2) links en linkbuilding

Misschien is het je al opgevallen, maar deze pagina heeft een aantal links naar andere pagina’s of websites. Google vind (back)links namelijk heel belangrijk. Zorg er dus voor dat je, wanneer het uitkomt, gebruik maakt van links. Er zijn ook bepaalde technieken die gebruik maken van links, dit heet linkbuilding. Wil je meer weten over linkbuilding? We hebben het al in een eerder blog benoemd.

3) Website optimalisatie

Een hele simpele tip, maar wel een belangrijke. Zorg dat je website fatsoenlijk in elkaar zit. Zorg dat deze snel laadt en dat je afbeeldingen niet gigantisch groot in formaat zijn. We zijn wel een websites waar men foto’s heeft van een hele Gigabyte, dat klinkt niet als veel, maar dat is het wel. Zorg dat je afbeeldingen zo klein mogelijk zijn zonder dat deze onscherp worden, want dat willen we natuurlijk ook niet.

SEO is onze passie

Wil je écht succesvolle zoekmachine optimalisatie? Kies dan voor een SEO-specialist. SEO is onze passie. Onze websites worden dan ook altijd gebouwd met SEO in ons achterhoofd. Wat betekent dat? Onze websites zijn snel, net en optimaal ingericht voor zoekmachine optimalisatie. Naast het bouwen van professionele websites bieden wij SEO diensten. Zo helpen wij jou naar de top! Kortom, wil jij online succes? Kies voor Vennix Online.

Author Wesley

Wesley is een creatieve specialist op het gebied van SEO en Grafisch Design. Zijn enthousiasme zorgt voor jouw online succes.

More posts by Wesley