Skip to main content

5 tips om betere content te schrijven!

Help! Hoe schrijf ik betere content? Deze vraag krijgen wij maar al te vaak. Het maakt niet uit wat je doel is. Of het nu gaat om het verkopen van je product of het verspreiden van informatie. Het is extreem belangrijk dat je jouw teksten op de juiste manier schrijft. Maar hoe doe je dit? Vandaag geef ik je 5 tips om jouw content beter te schrijven!

1. Leef je in in je doelgroep

Het is natuurlijk belangrijk om je doelgroep concreet te bepalen, maar het is nog veel belangrijk om je hier in in te leven. Zorg dat je je content schrijft aan de hand van je doelgroep. Hoe spreken zij. Wat zijn hun interesses. Spreek je doelgroep aan. De lezer moet het gevoel krijgen dat de tekst specifiek voor hun is geschreven.

Schrijf je tekst dan ook niet vanuit wat jij of jullie bieden, maar vanuit wat de klant of bezoeker krijgt. Dus in plaats van: “Wij bieden snelle en betrouwbare auto’s”. Schrijf je: “Je bent verzekerd van een snelle en betrouwbare auto”.

2. Verhoog de leesbaarheid

Leesbaarheid is extreem belangrijk. Wanneer een tekst moeilijk is om door te komen zal de lezer snel afhaken. Hier een aantal simpele tips:

  • Gebruik koppelwoorden
  • Houd zinnen kort.
  • Formuleer, verwoord je zinnen helder en gemakkelijk
  • Gebruik bullet-points (zoals wij hier doen)
  • Visuals zijn vaak veel beter dan een grote lap tekst.

Heb je moeite met het schrijven van een leesbare tekst? Probeer de WordPress plugin Yoast! Deze geeft je feedback op je teksten (in combinatie met een hoop andere handige SEO functies).

3. SEO! Schrijf zoekmachinevriendelijk

Het is niet onbekend dat wij van SEO houden. Dat heeft natuurlijk een reden: Online succes! Je kunt een fantastische content schrijven, maar wanneer deze niet zoekmachinevriendelijk is zal deze nauwelijks gevonden worden. Zorg er dus voor dat jouw content zoekmachinevriendelijk is.

4. Doe onderzoek!

Het schrijven van content is niet altijd even makkelijk. Soms kom je er even niet uit of weet je niet waar je moet beginnen, maar geen zorgen. Je mag best eens afkijken bij de concurrent! Zorg er echter voor dat jouw teksten uniek blijven en bij jouw bedrijf passen. Doe onderzoek naar je onderwerp en schrijf vanuit daar verder.

5. Content schrijven is een twee-mans-taak

Content schrijven blijft een mensen taak. Dat betekend dat er altijd een kleine kans is dat je fouten maakt. Zorg er dus voor dat je niet alleen zelf jouw tekst nakijkt, maar vooral door een ander laat nakijken. Zij lezen de content met een frisse blik en zien dingen die jij niet ziet.

Conclusie

Content schrijven is niet altijd even makkelijk. Hopelijk heb je iets aan deze 5 tips! Wij gebruiken ze zelf dagelijks. Heb je echt moeite met je content? Wij bieden SEO diensten! Neem gerust even contact met ons op, we helpen graag!

Author Wesley

Wesley is een creatieve specialist op het gebied van SEO en Grafisch Design. Zijn enthousiasme zorgt voor jouw online succes.

More posts by Wesley