Skip to main content

Wat zijn WordPress plugins?

Een WordPress plugin, nee niet een plug, een plugin. Wat is dat? Een WordPress plugin is een op zichzelf staand programma, code of script dat je kunt toevoegen aan jouw blog of website. Deze worden over het algemeen gemaakt om de standaard functionaliteiten van de website uit te breiden of je website nog wat spannender te maken. Deze bestanden bepalen niet alleen hoe jouw website vorm wordt gegeven, maar ook welke functionaliteiten deze heeft. Een plugin is dus eigenlijk uitbreiding van je website. Er zijn voor WordPress duizenden plugins beschikbaar. Hierdoor slaag je bijna altijd! Plugins zijn dus een must-have voor iedere WordPress website.

Waaruit bestaat een WordPress plugin?

WordPress-plugins bestaan uit een hoop code. Hier hoef jij je geen zorgen om te maken. (Bijna) alle WordPress plugins hebben een handige interface zodat jij deze gemakkelijk kunt gebruiken. Zo hoef jij geen regel code te schrijven wanneer jij een gave website wilt bouwen!

Wat is het verschil tussen een plugin en een widget?

We kunnen hier een heel artikel over schrijven, maar simpelweg is het het volgende: Een plugin is een script dat je kunt downloaden, welke bestaande functionaliteiten verbetert of nieuwe functionaliteiten toevoegt. Een widget is een ‘plugin’ die je kunt verslepen naar de zijbalk van jouw website. Een plugin kan zowel van toepassing zijn op de voorkant (front end) als in de achtergrond (back end) van jouw WordPress website. Een widget heeft enkel invloed op het “visuele” gedeelte van je website.

Voordelen van het gebruik van WordPress plugins

Plugins zijn essentieel voor iedere WordPress website. Ze maken het namelijk niet alleen makkelijker voor jou, maar ook voor je bezoekers. Wanneer bezoekers een fijne ervaring hebben op jouw website zijn ze geneigd langer te blijven. En dit is belangrijk! Daarnaast zorgen plugins ervoor dat jij minder tijd hoeft te besteden om bepaalde doelen te bereiken. Plugins maken het leven makkelijker, maar wat zijn de voordelen? We zetten ze even op een rijtje:

  • Tijdbesparend
  • Extra functionliteiten
  • Inzicht in je website (denk aan de Yoast plugin)
  • Mooiere / effectievere websites

Wat is onze favoriete plugin?

Natuurlijk gebruiken wij zelf ook plugins. Maar wat is nou onze favoriet? Yoast. Yoast is by far onze favoriet.

Yoast

Als SEO-specialist kunnen wij niet zonder Yoast. Yoast zorgt ervoor dat wij onze SEO-kwaliteit nog beter kunnen toepassen. Zo krijgen wij feedback op onze teksten, inzicht in onze pagina’s en nog veel meer. Zelfs wij maken soms foutjes, maar Yoast helpt ons dan weer op de been!

Wil je meer weten over Yoast? Wij raden het artikel van WPLounge aan.

Wij bouwen WordPress websites!

Vennix Online bouwt zelf hele mooie, maar vooral effectieve websites. Wij houden van heldere communicatie, goede afspraken en een eerlijke prijs. Ons bureau is gespecialiseerd in SEO (zoekmachine optimalisatie). Wij bouwen jouw website gericht op de resultaten in Google. Zo krijg jij een website waar je echt iets aan hebt. Wil jij je website laten maken door Vennix Online? Neem contact op, dan bespreken we alle mogelijkheden.

Author Wesley

Wesley is een creatieve specialist op het gebied van SEO en Grafisch Design. Zijn enthousiasme zorgt voor jouw online succes.

More posts by Wesley