Skip to main content

Iedereen wil natuurlijk hoger in Google komen, het liefst helemaal boven aan, maar hoe doe je dat? Dit artikel gaat jouw hebben om je “Google score” te verbeteren. We gaan het hebben over het waarom en hoe, maar ook over het outsourcen van je resources. Kortom, we leggen je alles uit wat jij moet weten om hoger in Google te ranken! Wil je eerst weten wat SEO is? Lees dan ons eerdere blogbericht.

Waarom wil ik hoger in Google?

In het kort; Meer bezoekers. Wanneer jij hoger staat in Google haal je meer bezoekers in huis en is de kans dat je je dienst of product verkoopt veel groter. Dat is wat je uiteindelijk wilt, toch? Maar hoe pak je dit het best aan?

Hoe kom ik hoger in Google?

Er zijn ruim 200 factoren waar Google naar kijkt wanneer ze bepaalt of jij hoger in Google mag of niet. Maar hoe pak je al deze punten dan aan? Zonder al te veel kennis is dit natuurlijk een onmogelijk moeilijk opgave, maar dat betekent niet dat jij niet hoger kan ranken in Google. Sterker nog, er zijn een aantal vrij gemakkelijke tips om jou direct een betere kans te geven om jouw ranking te verhogen. Ik geef je er 3.

1. Afbeeldingen (en alt tags)

Afbeeldingen zijn erg belangrijk voor de bezoekers, maar zeker ook voor Google. Sterker nog, afbeeldingen kunnen een pagina maken of breken. Je afbeeldingen mogen niet te groot zijn(qua data) en dienen relevant te zijn voor de pagina. Daarnaast zijn de zogeheten alt-tags ook erg belangrijk. Let dus erg op het gebruik van afbeeldingen!

2. Linkbuilding!

Links zijn heel belangrijk om jouw pagina een boost te geven, maar wees ook hier weer voorzichtig. Linkbuilding is complex en kan er, net zoals bij afbeeldingen, voor zorgen dat je pagina juist slechter scoort.

3. Koppel je zinnen.

Losse zinnen lopen niet lekker, maar wanneer je je zinnen koppelt door koppelwoorden leest de paragraaf ineens een stuk makkelijker weg. Zo verlies je minder snel de aandacht van de lezer. Waarom is dit relevant voor Google? Wanneer een gebruiker zich langer op jouw pagina bevind, vind Google dit tof. Ook dit telt mee tijdens het ranken van jouw pagina. Kortom, zorg dat je zinnen lekker lopen!

SEO is onze passie.

Wil je écht scoren? Kies dan voor een SEO-specialist. Een SEO-specialist is namelijk niet alleen efficiënter, maar zal je ook begeleiden in het SEO-traject. Welke content moet beter, waar willen we heen. SEO is onze passie. Onze websites worden altijd gebouwd met SEO in ons achterhoofd. Wat betekent dat? Onze websites zijn snel, net en optimaal ingericht voor zoekmachine optimalisatie. Naast het bouwen van professionele websites bieden wij SEO diensten. Zo helpen wij jou naar de top! Kortom, wil jij online succes? Kies voor Vennix Online.

 

Author Wesley

Wesley is een creatieve specialist op het gebied van SEO en Grafisch Design. Zijn enthousiasme zorgt voor jouw online succes.

More posts by Wesley