Skip to main content

Wat doet een SEO-specialist?

Een SEO-specialist is iemand die er voor zorgt dat websites hoger komen te staan in zoekmachines door SEO-technieken toe te passen. Oftewel, een SEO-specialist zorgt voor beter vindbare websites. Het doel hiervan is het verhogen van het organische bezoekersverkeer en het aantal conversies. Hoe doet een SEO-specialist dit? Simpel gezegd: hij past zoekmachine optimalisatie toe. Natuurlijk zijn er allerlei werkzaamheden binnen en rondom deze zoekmachine-optimalisatie. In dit blogbericht gaan we het hebben over een aantal van deze werkzaamheden. Let op, het is een mond-vol!

Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Zoekmachine optimalisatie, ook wel bekend als SEO (Search Engine Optimalisation), wordt gebruikt om websites hoger te laten ‘ranken’ in Google. Dit doet de SEO-specialist door het optimaliseren van onder meer de website- en paginastructuur, de inhoud van de website en de linkstrategie. Wij hebben eerder een artikel geschreven over zoekmachine optimalisatie, hier gaan we dieper op dit onderwerp in.

Conversie optimalisatie

Conversie optimalisatie richt zich op de gebruiker. Daarbij ligt de focus op het zodanig inrichten van jouw website, zodat jouw bezoekers sneller doen wat jij van hen verlangt. Bij conversie optimalisatie draait het om het analyseren van het klantgedrag en het toepassen van de gevonden informatie. Het is in principe een eindeloos proces. Wil je meer weten over conversie optimalisatie? Wij hebben al eerder een blog geschreven over dit interessante onderwerp.

Search Engine Advertising (SEA)

SEA staat voor Search Engine Advertising. SEA betekent eigenlijk: zoekmachine-adverteren: het tegen betaling plaatsen van zoekadvertenties om zo boven de natuurlijke zoekresultaten te verschijnen. Dit klinkt natuurlijk heel makkelijk, maar dat is het niet. Zeker wanneer je dit kosten-efficiënt wilt doen. Hoewel dit eigenlijk het vakgebied is van een SEA-specialist zal een SEO-specialist zich hier ook mee bezig houden.

Is dat alles?

Zeer zeker niet. Een goede SEO-specialist heeft allerlei andere werkzaamheden waarmee hij zich bezighoudt. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

  • Communiceren met de klant
  • Marketingstrategie opzetten
  • Volgen van trends en ontwikkelingen binnen het internet

Kortom, een SEO-specialist zorgt ervoor dat jouw website hoger komt te staan in de zoekresultaten van Google. Dit doet hij door onder andere zoekmachine- en conversie optimalisatie toe te passen, maar houdt zich natuurlijk ook met andere werkzaamheden bezig. Hij hoeft zich dus nooit te vervelen!

Vennix Online als uw SEO-specialist

SEO is onze passie. Zo staat SEO ook voorop in ons ontwerp proces. Vennix Online kent de fijne kneepjes van SEO en richt jouw website optimaal in voor zoekmachines. Zo krijg jij een website waar je echt iets aan hebt. Naast het bouwen van websites bieden wij ook SEO-diensten aan. Kortom, wil je hoger in Google? Kies voor Vennix Online. Wij helpen je graag!

Author Wesley

Wesley is een creatieve specialist op het gebied van SEO en Grafisch Design. Zijn enthousiasme zorgt voor jouw online succes.

More posts by Wesley