Skip to main content

Een WordPress bericht, hoe plaats ik die?

Wil jij zelf een WordPress bericht plaatsen? Zo moeilijk is het niet. Ironisch genoeg is deze blog geschreven in dezelfde omgeving als welke we vandaag gebruiken. WordPress berichten zijn super makkelijk, maar hoe zet je ze op? Vandaag vertel ik je alles wat jij moet weten om zelf gemakkelijk een WordPress bericht te plaatsen. Let’s go.

1. WordPress bericht titel

Een voor de hand liggende, maar een ó zo belangrijke stap is het vullen van de titel. Dit doe je direct bovenaan je bericht en is eigenlijk niet te missen. De titel komt bovenaan het bericht te staan.
WordPress Bericht Titel

2. Bericht permalink instellen

Onder de titel zie je de permalink staan. Deze kun je hier instellen en is vooral belangrijk voor SEO(Search Engine Optimalisation). Zorg er dus voor dat je belangrijkste zoekwoorden hier in staan. Om de permalink aan te passen klik je op de “bewerken” knop.

3. Jouw eigen WordPress bericht schrijven (met de HTML editor)

WordPress berichten maken gebruik van de WYSIWYG / HTML editor. WYSIWYG staat voor What You See Is What You Get, oftewel, een “plain-text-editor”. Bovenaan het tekstveld zie je een balk met een aantal opties. Deze worden gebruikt om jouw WordPress bericht vorm te geven. Voor de opmaak van de tekst heb je aan deze opties meestal voldoende. Een groot voordeel aan deze editor is dat jouw bericht er vrijwel hetzelfde uitzien als op de live website. LET OP: Het gaat hier enkel om het blogbericht zelf, NIET om de webpagina. 

4. Je bericht publiceren (live zetten)

Om jouw bericht aan de buitenwereld te laten zien zul je deze moeten publiceren. Je hebt hier 3 opties: concept opslaan, voorbeeld en publiceren.

  • Wil je jouw bericht opslaan maar niet live zetten? Klik dan op de “concept opslaan” knop aan de rechterkant van het scherm.
  • Wil je jouw bericht van te voren even bekijken? Dan kun je gebruik maken van de “voorbeeld”-optie. Let op! Vergeet aanpassingen niet op te slaan via “concept opslaan”.
  • Wil je je pagina live zetten? Druk dan op publiceren.

WordPress bericht publiceren

5. WordPress berichten, that’s it! Toch?

Dat was eigenlijk best makkelijk toch? Een titel en permalink kiezen. Je bericht bouwen en vervolgens publiceren. That’s it, toch? Ja en nee. Wil je echt succesvolle WordPress berichten? Dan is het verstandig om bepaalde SEO-technieken toe te passen. Vennix Online biedt SEO-diensten en helpt je graag. Wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op. We staan altijd voor je klaar!

Author Wesley

Wesley is een creatieve specialist op het gebied van SEO en Grafisch Design. Zijn enthousiasme zorgt voor jouw online succes.

More posts by Wesley