Skip to main content

Waarom WordPress? 5 redenen waarom jij moet kiezen voor dit CMS!

WordPress staat natuurlijk al jaren bekend als hét CMS (Content Management System) om jouw website te beheren. Maar waarom is dit eigenlijk? Vandaag geef ik je 5 redenen waarom WordPress fantastisch is!

1. De software is opensource (en gratis)

Eigenlijk geef ik je nu direct 2 redenen waarom WordPress zo fantastisch is, maar ik wil het even hebben over “open source”. WordPress is open source. Dat betekent dat iedereen bij de code kan. Hierdoor kunnen gemakkelijker problemen worden opgespoord en opgelost. Zo blijft het CMS continue updaten en met de tijd mee gaan. Niet alleen praktisch, maar ook hartstikke veilig.

2. De opties zijn eindeloos

Wil jij een portfolio website of een webshop? WordPress is zo ingericht dat alle opties open staan. Het CMS werkt namelijk met thema’s en plugins. Hierdoor heb je niet alleen toegang tot de software die WordPress zelf creëert maar ook tot alle andere content die door de “community” wordt ontwikkeld. Zo kun jij altijd vooruit.

3. Kom je er niet uit? Het is waarschijnlijk al eerder gedaan

De WordPress community is zo groot dat je waarschijnlijk niet de eerste bent die tegen een bepaald probleem is aangelopen. Kom je ergens niet uit? Dan is er zeer waarschijnlijk óf een tutorial te vinden, óf een blogpost op een forum. Hierdoor hoef jij eigenlijk nooit in de problemen te komen. Er is altijd hulp!

4. SEO (is onze passie)

Wij houden van SEO(Search Engine Optimalisation) en hierom ook van WordPress. Het CMS staat erom bekend dat SEO is ingebouwd in het platform. Deze genereert automatisch titel-tags en metabeschrijvingen voor al jouw pagina’s. Hiermee worden zoekmachines op de hoogte gebracht van je content, waardoor deze gemakkelijker gevonden wordt op Google. Daarnaast zijn er een aantal super-handige plugins om SEO nog beter uit te kunnen voeren. SEO blijft echter een uitdaging.

5. Bloggen was nog nooit zo makkelijk

Met een oorsprong als blogplatform wordt WordPress eigenlijk niet geëvenaard als blogplatform. Waar het vroeger zijn competitie had is het platform deze nu ontgroeid. Je schrijft razendsnel blogs, geeft deze een leuke opmaak en hoppa hij staat online. Ideaal.

WordPress is fantastisch!

Vandaag heb ik je 5 redenen waarom jij moet kiezen voor het CMS. De software is niet alleen opensource en gratis, maar ook super toegankelijk. Elke website is te bouwen. Ideaal. Vind je het toch spannend? Of laat je jouw webdromen liever door een professional realiseren? Vennix Online helpt graag. Wij bouwen al prachtige websites vanaf. €395,-. Wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op!

Author Wesley

Wesley is een creatieve specialist op het gebied van SEO en Grafisch Design. Zijn enthousiasme zorgt voor jouw online succes.

More posts by Wesley