Skip to main content

5 tips voor een goede fotografie website

Om jouw bekendheid als fotograaf te vergroten heb je een website nodig die jouw fotografie op de juiste manier presenteert. Maar hoe doe je dat? Vandaag geef ik je 5 tips om jouw fotografie website beter te maken!

1. Duidelijke titel

Om ervoor te zorgen dat jouw fotografie website echt resultaat boekt is het belangrijk dat jouw bezoekers precies vinden wat zij willen vinden. Zorg er hierom voor dat je titel duidelijk is. Zo vind Google (en andere zoekmachines) jouw pagina sneller en krijg jij dus meer bezoekers! Verder is het niet voor iedereen duidelijk wat een specialistische term betekent. Zorg ervoor dat je denkt vanuit de klant; Waarop zullen zij zoeken en wat verwachten zij van jou als professioneel fotograaf. De klant is heilig, en dus ook hun zoektermen.

2. Zorg voor een bijschrift

Net zoals de titel is een bijschrift extreem belangrijk. Een foto zonder bijschrift is namelijk onzichtbaar voor zoekmachines. Dat betekent dat Google jouw pagina dus helemaal niet kan vinden (en daardoor krijg jij geen bezoekers). Zorg er dus voor dat jouw foto’s ALTIJD een bijschrift hebben van minimaal 2 woorden. Sterker nog, schrijf een korte omschrijving bij de foto’s. Zo wordt jouw fotografie website sneller gevonden!

3. De interesse wekken

Deze tip speelt direct in op de vorige; Je kunt heel leuk een bijschrift schrijven, maar als niemand het interesseert heeft het geen nut. Schrijf geen teksten die saai zijn of nutteloze informatie bevatten. Zorg ervoor dat je bijschrift niet alleen accuraat is, maar ook interessant. Denk vanuit de bezoeker. Wat willen zij weten? En hoe willen zij deze informatie tot zich nemen. Woordkeuze is belangrijk! We hebben al eerder een blogbericht geschreven; specifiek over dit onderwerp!

4. Structuur / overzicht

Wanneer jouw fotografie website geen structuur heeft zullen bezoekers snel afhaken. Zorg dat gebruikers gemakkelijk kunnen vinden wat zij zoeken. Dat betekent, zorg niet voor te veel pagina’s maar laat hen ook niet teveel klikken. Een goede balans is hier belangrijk.

Hoeveelheid onderwerpen

Zorg ervoor dat jouw fotografie website niet te druk is, maar ook zeker niet te rustig. De juiste balans is belangrijk. Zorg ervoor dat tekst en plaatjes (of icons) elkaar goed afwisselen. Daarnaast raden wij het aan om in te gaan op jouw specialismes. De klant zal eerder kiezen voor een specialist dan voor een all-rounder.

Hoeveelheid foto’s

Net zoals bij de hoeveelheid onderwerpen is de balans tussen de foto’s die je op jouw website plaatst erg belangrijk. Denk hierbij weer aan de balans tussen tekst, plaatjes, icons en dergelijke.

UX en UI

Zorg ervoor dat jouw klant gemakkelijk door je website heen kan. Hierbij komt vaak UX– en UI-design kijken. Wij raden je sterk aan om een specialist in te huren bij het maken van een website. Zo weet je zeker dat je een website krijgt die écht resultaat boekt.

5. Welke informatie bied je aan op een fotografie website?

Welke informatie is belangrijk voor de klant? En hoe verwoord je deze informatie. Je wilt de klant overtuigen dat jij dé perfecte kandidaat bent voor de klus. Let hierbij op een aantal zaken:

Aanvullende informatie

Een belangrijk onderdeel van deze structuur is de aanvullende informatie. Probeer jezelf als fotograaf te “verkopen”. Denk hierbij niet alleen aan een portfolio en een mooi praatje. Maar maak ook gebruik van dit moment om vragen van de bezoeker te beantwoorden. Een simpele FAQ doet vaak al wonderen.

Wat bied je de klant aan

De mens denkt vanuit het ik-perspectief. Hierom is het belangrijk dat je de klant laat zien waar jij hen bij kan helpen. Heb het dus zo min mogelijk over jezelf. Een simpel voorbeeld. Zeg geen “Ik maak mooie, professionele foto’s.” Maar leg het bij de klant neer: “U krijgt mooie, professionele foto’s.” Het is een simpele truc, maar het doet wonderen.

Jouw specialismes

Zorg ervoor dat de klant weet wat hij/zij van jou kan verwachten. Wat zijn jouw sterke punten. Overtuig de klant met jouw krachten.

Een fotografie website die resultaat boekt

We hebben je nu een aantal tips gegeven om jouw fotografie website naar het volgende niveau te brengen. Wil je een website die écht resultaat boekt? Vennix Online maakt websites die er niet alleen mooi uit zien, maar ook online succes behalen. Zo krijg jij een website waar je echt iets aan hebt. Nog niet overtuigd? Neem eens contact met ons op. We babbelen graag over de mogelijkheden!

Author Wesley

Wesley is een creatieve specialist op het gebied van SEO en Grafisch Design. Zijn enthousiasme zorgt voor jouw online succes.

More posts by Wesley