Skip to main content

Wanneer is een website professioneel? Dé checklist

Is jouw website professioneel? Kom er achter met deze online checklist. We behandelen onder andere zaken zoals doelgerichtheid, gebruiksvriendelijkheid en SEO. Nieuwsgierig? Lees gauw verder!

Een website is professioneel als hij … is:

  • Doelgericht (en doeltreffend)
  • Visueel aantrekkelijk
  • Responsive (geschikt voor alle apparaten)
  • Gebruiksvriendelijk
  • Snel geladen
  • Beveiligd (https / SSL)
  • Geoptimaliseerd voor SEO

Doelgericht (en doeltreffend)

Wat is het doel van je website? Welke doelgroep wil je bereiken en hoe wil je dit aanpakken? Iedere professionele website dient een doel te hebben. Het gaat hier om meer dan een simpele: ‘meer klanten’. Denk aan doelen zoals:

  • Een contactopname
  • Een inschrijving voor een nieuwsbrief
  • Een langere bezoekduur

Stel heldere en concrete doelen. Denk hierbij aan een groei aan contactopnames van 2% of aan langere bezoekduur van 10 seconden.

Zijn je doelen duidelijk? Dan wil je richting je doel werken. Hierbij gebruikt men vaak de term “conversie-optimalisatie”. Wil je hier meer over weten? Wij hebben al een diepgaand blog geschreven over conversie en de optimalisatie hiervan. Vaak wordt een website website zo ingericht dat bezoekers naar jouw doel worden toegestuurd. Dit kan bijvoorbeeld aan de hand van duidelijke call-to-actions. Dit zijn vaak knoppen die duidelijk de aandacht trekken en de bezoeker aanspreekt. Denk hierbij aan de welbekende “download here” of “shop now” knoppen. Kortom, wil je je website professioneel kunnen noemen? Zorg dat hij doelgericht en doeltreffend is.

Visueel aantrekkelijk

Een mooie website is niet perse een professionele website. Maar het is zeker wel belangrijk dat je website netjes verzorgd is en past bij de stijl van jouw bedrijf. Daarnaast wil je dat je website de doelgroep aanspreekt. Een website is vaak pas professioneel ontworpen wanneer deze zich kenmerkt door een goede vormgeving, kwalitatief beeldmateriaal en overzichtelijkheid. De vormgeving van de website vloeit direct door in de doeltreffendheid van de website.

Responsive (geschikt voor alle apparaten)

Tegenwoordig worden de meeste websites bekeken op mobile devices (tablet of telefoon). Hierdoor is het belangrijk dat je op alle apparaten goed schaalt. Dit doe je door je website responsive te maken.

Gebruiksvriendelijk

Een professionele website is gebruiksvriendelijk. Zoals eerder gezegd is het belangrijk dat je website doelgericht en doeltreffend is. Een onderdeel hiervan is de gebruiksvriendelijkheid. Bezoekers zullen sneller geneigd zijn om bepaalde dingen te doen wanneer het hen makkelijk afgaat. Zorg er dus voor dat je bezoekers tegen zo min mogelijk obstakels aanlopen. Veel professionele websites richten zich op UX (User Experience) en UI (User Interface). Wanneer goed toegepast zorgt die voor een fijne ervaring, en dus een betere conversie.

Snel geladen

Niemand zit te wachten op een langzame website, no pun intended. Zorg ervoor dat je website snel laad. Anders raak je een hoop bezoekers kwijt. Sterker nog, 53% van de bezoekers verlaat een website wanneer deze niet binnen 3 seconde laat, blijkt uit een onderzoek in 2018. Test je laadtijd anders eens? Wij maken zelf gebruik van GTMetrix en de Google developers tools. De tools laten ook gelijk zien waar je je kunt verbeteren! Ideaal.

Beveiligd (https / SSL)

Een website die professioneel is is veilig. Zorg ervoor dat je website een SSL certificaat heeft. Wil je meer weten over SSL-certificaten? Lees dan ons blogbericht . We vertellen je daar alles over wat een SSL-certificaat is, hoe je deze herkent en hoe het werkt.

Geoptimaliseerd voor SEO

Een website is pas echt professioneel als deze resultaten boekt. Een belangrijk onderdeel hiervan is SEO, ofwel zoekmachine-optimalisatie. Door SEO toe te passen wordt je website vaak sneller, maar nog veel belangrijker, veel vaker gevonden. En dat is uiteindelijk wat je wilt. Online succes. Vennix Online is gespecialiseerd in SEO. Wij helpen je graag!

Een website die écht professioneel is

Voldoet je website aan al het bovenstaande? Dan is je website zeer waarschijnlijk professioneel. Ben je toch niet tevreden, of twijfel je nog even? Ga alle punten nog eens rustig af en kijk waar je je website kunt verbeteren. Vaak zie je toch net even iets over het hoofd. Wil je een professionele website laten maken? We helpen graag!

 

Author Wesley

Wesley is een creatieve specialist op het gebied van SEO en Grafisch Design. Zijn enthousiasme zorgt voor jouw online succes.

More posts by Wesley