Skip to main content

Wat is TeamViewer – Handleiding Teamviewer Apple / macOS

“TeamViewer is een snelle en veilige alles-in-een-oplossing om op afstand toegang te krijgen tot computers en netwerken.” – TeamViewer. Het gaat hier om meer dan enkel het overnemen van de controle op afstand. TeamViewer maakt een online samenwerking makelijk. Ook is het mogelijk om andere operating systems over te nemen. Zo kun je Teamviewer gebruiken Windows en/of macOS (Apple). Daarnaast biedt TeamViewer de mogelijkheid om cross-platform te werken. Mobiel, Tablet, Desktop en Laptop. Het kan allemaal.

TeamViewer wordt ook veel gebruikt om klanten te helpen. Zo gebruiken wij het vooral voor ondersteuning met WordPress of het instellen van de mail voor de klant. De klant ziet zo precies wat wij doen. Daarnaast hebben wij de controle die we nodig hebben om dit het probleem zo optimaal mogelijk aan te pakken.

Ondanks dat de controle wordt overgenomen, hoef jij je niet druk te maken. Er is namelijk geen volledige controle over jouw pc. Wanneer jij wilt dat de ander haar controle verliest, kun jij deze controle op ieder moment afsluiten. Vandaag vertel ik je alles over TeamViewer, waarom je t nodig hebt, hoe je het gebruikt en hoe je Teamviewer op macOS installeert. Gebruik je een Windows product? Ook dan hebben we een handige handleiding!

Waarom heb ik teamviewer nodig?

Teamviewer maakt het eenvoudig om online samen te werken, maar het programma is ook ideaal wanneer iemand jou probeert te helpen. Wij gebruiken TeamViewer namelijk graag wanneer wij een klant helpen met een probleem. We kijken dan gemakkelijk samen naar wat het probleem is, én nog veel belangrijker: hoe dit opgelost wordt.

Voordelen TeamViewer

 • Veilige controle over een device op afstand.
 • Sluit de verbinding wanneer jij dit wilt. Volledige controle.
 • Gemakkelijke / snelle datatransfer
 • Verbinding is veilig, maar gemakkelijk op te zetten

Hoe installeer ik Teamviewer op Apple (macOS)?

Iedereen kan TeamViewer gebruiken, het is namelijk een gratis programma, toegankelijk op ieder platform. Om het programma te downloaden ga je naar https://www.teamviewer.com/nl/ .

Stap 1: Initieer de installatie

TeamViewer Downloaden Button

Nadat je klikt op de grote witte knop krijg je onderin een “TeamViewer.dmg” file te zien. Klik hier op. Deze ziet er ongeveer als volgt uit:

TeamViewer Setup Apple

Je krijgt nu het onderstaande scherm te zien. Dubbelklik op het icoontje.

TeamViewer Setup Menu Apple

Stap 2: Het installeren van Teamviewer op Apple / macOS?

De installatie is eigenlijk heel voor de hand liggend. De stappen worden helder uitgelegd en zijn niet te missen.

 1. Introductie: Hier wordt het installatieproces kort geïntroduceerd. Klik op “Ga door”
 2. Licentie: Hier wordt alle rechtelijke informatie gedeeld, ook wel bekend als de EULA (End-User License Agreement). Klik wederom op “Ga door”. LET OP! Hiermee ga je akkoord met de EULA. Druk vervolgens nogmaals op akkoord.
 3. installatietype: Hier word jou verteld hoe groot TeamViewer is, en wordt gevraagd of je het programma wilt installeren. Druk op installeer.
 4. De software wordt geïnstalleerd.

Stap 3: De installatie voltooien

Wanneer de software is geïnstalleerd kun je de installatie voltooien. Vervolgens is TeamViewer klaar voor gebruik.

Hoe gebruik ik TeamViewer op Apple?

Wanneer je TeamViewer voor het eerst opstart krijg je een pop-up. Deze pop-up vraagt je om een keuze te maken hoe je jouw pc wilt noemen, welke wachtwoord je wilt. Zorg ervoor dat je een herkenbare naam gebruikt en een veilig wachtwoord. Hierna vraagt het programma je of je een account wilt aanmaken. Wanneer je van plan bent om TeamViewer vaak te gebruiken raad ik je aan om dit account aan te maken.

Eenmaal in het programma zie je een hele hoop knoppen en informatie. De belangrijkste zijn: Je ID en het wachtwoord, dit wachtwoord verandert eens in de zoveel tijd. Zo blijft TeamViewer veilig.

Hoe leg ik een verbinding?

Om een verbinding te leggen heb je de 2 eerder genoemde elementen nodig; Het ID en het wachtwoord. Nu is het erg belangrijk om de keuze te maken wat je verwacht van de verbinding. Wil je dat anderen controle hebben over jouw pc? Of is het de bedoeling dat jij een PC tijdelijk overneemt?

Controle over mijn pc

Om iemand controle te geven over jouw pc hebben zij jouw ID en wachtwoord nodig. Deze kun je vinden aan de linkerkant van je scherm.

TeamViewer Controle over jouw pc Apple

Nadat de ander is verbonden met jouw pc heeft hij/zij controle over jouw pc. Jij krijgt een klein schermpje te zien waar je kunt zien dat de verbinding is geslaagd. Hier krijg je ook een aantal opties. Camera, Audio, Chat, Files, Whiteboard en Functions. Ook zie je rechtsboven in de box een kruisje. Klik hierop wanneer je de verbinding wilt sluiten.

TeamViewer Control Menu

Controle over een andere pc

Wanneer jij controle wilt nemen over een ander apparaat heb je zijn of haar ID en wachtwoord nodig. Deze kan de ander vinden in het midden van de applicatie. Jij dient het ID in te voeren onder “Partner ID”. Selecteer vervolgens “remote control” en klik op connect. Hier wordt er om het wachtwoord gevraagd. Voer deze in. Wanneer alles goed is gegaan heb je controle over de ander zijn/haar device.

TeamViewer Controle over een andere pc Apple / macOS

Je krijgt nu bovenin een balk te zien waar je een aantal opties krijgt:

TeamViewer Controle Menu 2

 • Home: Hiermee ga je terug naar het TeamViewer programma. LET OP: de verbinding verbreekt niet.
 • Actions: Geeft je een aantal opties zoals “end session” en “reboot”.
 • View: Geeft je controle over wat je wilt zien. Denk hierbij aan opties zoals “Fullscreen” en “Screen resolution”
 • Communicate: Hier kun je een call starten met de ander. Ook kun je hier het geluid aan-/uitzetten van de pc (die je hebt overgenomen)
 • File & Extra’s: Hier kun je File-transfer gebruiken. Ook kun je hier screenshots maken en schermopnames nemen.
 • Feedback (een smiley); hier kun je feedback geven aan TeamViewer

TeamViewer in een notendop

Je weet nu alles wat je moet weten om TeamViewer op Apple/ macOS te gebruiken. Het programma installeren zou een eitje moeten zijn en een verbinding leggen blijkt ook niet al te lastig. Heb je toch nog vragen over TeamViewer? Wij helpen graag!

Author Wesley

Wesley is een creatieve specialist op het gebied van SEO en Grafisch Design. Zijn enthousiasme zorgt voor jouw online succes.

More posts by Wesley