Skip to main content

Wat komt er kijken bij een nieuwe website (laten maken)?

Heb je een nieuwe website? Of wil je deze laten maken? Wacht dan nog heel even. Het is namelijk heel belangrijk dat je weet wat je doet. Waar moet je op letten? Vandaag geef ik je een aantal simpele tips die zorgen dat jouw site net wat beter wordt!

Een nieuwe website vergt overzicht

Wanneer je een nieuwe website (laat maken) is het extreem belangrijk dat je voor ogen hebt wat je wilt. Daarmee bedoelen we niet “ik wil een mooie site”. Het is belangrijk dat je weet wat je verwacht dat je webpagina gaat doen. Wil je bezoekers informeren of juist producten verkopen. Wil je dat ze lang of kort op een bepaalde pagina zijn. Welk pad wil je dat de bezoekers bewandelen. Zorg dat je dit helder voor ogen hebt.

Wat is je doelgroep?

Ten tweede is het erg belangrijk dat je weet wie jouw website zal gaan gebruiken. Dit is niet alleen belangrijk voor het design zelf, maar ook voor de teksten die op jouw webpagina komen te staan. Spreek je doelgroep aan met tekst én beeld.

Check de concurrentie

Wanneer je een nieuwe website wilt (laten maken) is het verstandig om de concurrentie te bekijken. Zo krijg je een idee hoe t wél of juist niet moet. Kopieer natuurlijk niet direct dingen, maar laat je vooral inspireren! Jouw design hoort uniek te zijn, bij je te passen, maar je hoeft t wiel niet opnieuw uit te vinden.

Zorg ervoor dat je website vindbaar is

Wanneer je een nieuwe website hebt (laten maken) is het heel lastig om deze te vinden. Dit kost veel tijd en moeite. Er zijn heel veel manieren om jouw webpagina beter vindbaar te maken. Natuurlijk kun je dit zelf doen, maar wij raden aan om een SEO-specialist in te schakelen. De SEO-specialist zorgt ervoor dat jij niet alleen razendsnel vindbaar bent, maar ook veel en veel meer bezoekers op je pagina krijgt. Win-win!

Maak een plan van aanpak

Je weet nu waar je je op moet focussen tijdens het (laten) maken van een nieuwe website.  Het is verstandig om hier nu een plan van aanpak voor te maken. Zo is de kans dat je iets mist kleiner. Laat je jouw website door een webbureau maken? Ook dan is het fijn om een plan van aanpak te maken. Zo zitten jij en je website-bouwer op een lijn.

Author Wesley

Wesley is een creatieve specialist op het gebied van SEO en Grafisch Design. Zijn enthousiasme zorgt voor jouw online succes.

More posts by Wesley