Skip to main content

Social Media als Portfolio

Tegenwoordig is Social Media, naast een website, dé manier om je online vindbaar te maken. Steeds meer bedrijven kiezen er voor om Social Media in te zetten als marketingstrategie. Wat blijkt? Het werkt. Het leuke aan Social Media is is dat het volledig gratis is en toch supergoed te gebruiken. Wil jij online vindbaarheid? Zorg voor een portfolio via Social Media. Let op, gebruik je Social Media als platform voor jouw portfolio? Verwacht niet dat je hier de meeste mensen op zult vinden. Dit is meer zodat mensen snel even kunnen kijken wat jij allemaal wel niet in huis hebt!

Welk Social Media platform past bij mij?

Er zijn tegenwoordig superveel Social Media platformen. Je wilt natuurlijk dat deze aansluit op jouw kwaliteiten en dat jouw portfolio bij dit Social media platform past. Hoe kies je het juiste platform? Ik zal je even door de meest voor de hand liggende social media platformen nemen.

TikTok

Ben je acteur of actrice? Laat je skills zien via Tik Tok! Dit platform biedt namelijk niet alleen superveel “discoverability” maar ook een groot scala aan trends. Hier kun jij gemakkelijk op inspelen en dat zorgt voor een nóg grotere kans om gevonden te worden. (Zorg er wel voor dat je andere Social Media platformen gelinkt zijn zodat men jou kan bereiken.

Instagram

Ben jij een designer, kunstenaar of visueel vormgever? Maak je muziek of creëert je video-/foto-content? Dan is Instagram dé plek om jouw content te verspreiden. Het creatieve platform biedt niet alleen een super helder overzicht van jouw content. Je kunt ook gemakkelijk connecties leggen tussen jouzelf en jouw klanten.

Andere social media platformen

Naar mijn mening zijn andere Social Media platformen minder geschikt als Portfolio. YouTube is erg effectief als Marketing-tool, maar wordt minder gebruikt als portfolio platform (wel je kun je jouw YouTube content gebruiken in je portfolio). Wil je meer weten over Social Media Platformen? Wij hebben hier een aantal blogberichten over geschreven:

Bonustip!

Je portfolio is in principe niks waard wanneer de klant niet (gemakkelijk) kan vinden hoe hij/zij contact met jou kan opnemen. Dit is extreem belangrijk, ook op je Social Media account. Zorg ervoor dat dit simpel is. Uiteindelijk is het contact-moment het belangrijkste moment waarop jij de klant overtuigd dat jij dé perfecte partner bent.

Een portfolio dat resultaat boekt

Social Media gebruiken als portfolio is top, maar zorg niet altijd voor resultaat. Wil je een portfolio wat wel altijd resultaat boekt? Vennix Online maakt websites die er niet alleen mooi uit zien, maar ook online succes behalen. Zo krijg jij een website waar je echt iets aan hebt. Nog niet overtuigd? Neem eens contact met ons op. We babbelen graag over de mogelijkheden!

Author Wesley

Wesley is een creatieve specialist op het gebied van SEO en Grafisch Design. Zijn enthousiasme zorgt voor jouw online succes.

More posts by Wesley