Skip to main content

Waarvoor worden Social Media WordPress plugins gebruikt?

Social media wordt steeds belangrijker als marketingtool. Niet alleen voor grote bedrijven, maar juist voor de kleine ondernemers onder ons. Social Media heeft namelijk een extreem hoge “discoverability”. Dit betekent dat je snel gevonden kan worden. En dat wil je natuurlijk! De Social Media plugins zorgen er voor dat jouw WordPress website op social media terecht komt. Of het nu gaat om Facebook, Instagram of Linkedin, er zijn plugins geschikt voor bijna elk platform.

Onze top 3 social media plugins (voor jouw WordPress website)

1. Blog2Social

Wil je jouw workflow optimaliseren? Blog2Social is een WordPress plugin die ervoor zorgt dat jouw blogberichten geplaatst worden op social Media. Wij gebruiken deze plugin zelf ook om onze blogberichten op bijvoorbeeld Facebook te plaatsen. Dit gebeurt volledig automatisch! Je hoeft enkel een tijd en datum te selecteren. Ideaal wanneer je veel blogberichten plaatst.

2. WordPress Social Login

Wil jij dat bezoekers op jouw posts kunnen reageren? Gebruik dan de WordPress Social Login plugin. Deze plugin zorgt ervoor dat de bezoekers kunnen inloggen via hun social media accounts en deze kunnen gebruiken om te reageren op jouw blogberichten.

3. Spotlight

Gebruik jij jouw instagram als een portfolio? Gebruik dan de Spotlight plugin om deze te “importeren” op jouw WordPress website. Zo krijg je jouw portfolio heel simpel op jouw website. Ideaal!

Nog meer plugins?!

Er zijn natuurlijk tientallen, dan niet honderden plugins rondom social media. Iedere plugin heeft net wat andere functionliteiten, een fijnere interface of doel. Ben je specifiek op zoek naar een plugin die aan jouw eisen voldoet? Zorg er dan voor dat je meerdere plugins nauwkeurig doorneemt zodat je precies weet wat je kunt verwachten. Kom je er zelf niet uit? Er zijn superveel blogberichten die de plugins op een rijtje zetten en rustig doornemen. Neem hier zeker een kijkje!

Author Wesley

Wesley is een creatieve specialist op het gebied van SEO en Grafisch Design. Zijn enthousiasme zorgt voor jouw online succes.

More posts by Wesley