Skip to main content

Wat is een WordPress thema?

Een WordPress-thema is simpel gezegd een reeks bestanden. Deze bestanden bepalen hoe jouw website vorm wordt gegeven. Het thema is dus eigenlijk het “jasje” van je website. Dit “jasje” kun jij vervolgens maken zoals jij dat wilt. Er zijn voor WordPress duizenden thema’s beschikbaar. Hierdoor slaag je bijna altijd! Een WordPress thema is dus een must-have voor iedere WordPress website.

Waaruit bestaat een WordPress thema?

Een WordPress-thema bestaat standaard uit een aantal bestanden. Een simpele vuistregel is: “Hoe ingewikkelder het thema is, hoe meer bestanden.” Ieder thema heeft op zijn minst een CSS-bestand. CSS ( Cascading Style Sheet) bepaalt de lay-out en opmaak van de website. Daarnaast zal ieder thema een aantal PHP-bestanden hebben.

Voor jou is het enkel belangrijk dat je weet dat een thema vaak zorgt voor de vormgeving en interactievorm van de website. Denk hierbij aan: “Hoe zien knoppen er uit?” en “Wat doen deze wanneer er op geklikt wordt”.

Voordelen van het gebruik van WordPress thema’s

Een WordPress thema maakt het leven zo veel makkelijker. Wanneer je het juiste thema gebruikt kan dit je uren, misschien wel dagen schelen. Tijd die je kan gebruiken om je website nog beter te maken of je te focussen op SEO (zoekmachine-optimalisatie). Maar wat zijn de andere voordelen?

  • Gemakkelijk je website aanpassen
  • Regelmatige updates, blijf up-to-date
  • Snelle laadtijd door “schone” code
  • SEO-proof

Wat is ons favoriete thema?

Salient

Wij maken ontzettend veel gebruiken van het Salient thema. Echt een topper. Maar wat is er nou zo top aan Salient?

  • Flexibel
  • performance geoptimaliseerd
  • Gemakkelijk te gebruiken door de page-builder
  • Veel opties

Wil je meer weten over Salient? Wij raden het artikel van WPMarmite aan. Let op, deze is in het Engels!

Wij bouwen WordPress websites!

Vennix Online bouwt zelf hele mooie, maar vooral effectieve websites. Wij houden van heldere communicatie, goede afspraken en een eerlijke prijs. Ons bureau is gespecialiseerd in SEO (zoekmachine optimalisatie). Wij bouwen jouw website gericht op de resultaten in Google. Zo krijg jij een website waar je echt iets aan hebt. Wil jij je website laten maken door Vennix Online? Neem contact op, dan bespreken we alle mogelijkheden.

Author Wesley

Wesley is een creatieve specialist op het gebied van SEO en Grafisch Design. Zijn enthousiasme zorgt voor jouw online succes.

More posts by Wesley